Kunststof herstellen
Allereerst dient er bepaald te worden met welke soort kunststof we te maken hebben, omdat dit in ieder geval de sleutel tot een succesvolle herstelling is. Al te vaak krijgen we panelen onder ogen die aan de binnenkant ‘beplakt’ worden met polyester doek en dito vloeibaar hars. Polyester is een zeer creatief materiaal om mee te werken, maar alles behalve om ‘plastic’ panelen mee te herstellen, polyesterhars op zich heeft namelijk geen enkele hechting op de verschillende gebruikte kunststoffen zoals: ABS,PE,PA,PP,PBT…e.d.
De enige goede methode is lassen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciaal type warmeluchtblazer met fijne blaasmond en toevoegmateriaal met dezelfde karakteristieken en eigenschappen. Nadien wordt de lasnaad vlak geschuurd en met een fijne plamuur voor kunststof afgewerkt.

Benzinetank uitdeuken
De methode die wij gebruiken bestaat in een soort kunststof paddestoel die we op de tank, in het diepste punt van de deuk kleven, en daar met een soort glij-gewicht over een stang met een aanslag, een bepaalde slag/trekkracht uitoefenen op de kunststof paddestoel, waardoor het plaatwerk van de tank opnieuw naar buiten toe komt.

Kleuren
In deze zoektocht naar de juiste kleur krijgen we ook wat hulp van onze foto spectrummeter, dit toestel is een soort scanner die de kleur inscant en via de pc vertaalt naar kleurformules, echter dienen deze toch nog zeer dikwijls na controle bijgestuurd te worden en in het verhaal van de meerdere boven elkaar liggende transparante lagen slaat hij de bal compleet mis. Maar toch……in elk geval zal de spectrummeter ons al in de goede richting sturen qua kleurkeuzes en op die manier komt hij toch altijd zeer nuttig uit de hoek.
Het menselijke oog blijkt bij de kleursamenstelling nog altijd de allesbepalende factor, want niet alleen de samenstelling is zeer belangrijk, deze wordt ook nog eens beïnvloed door de verschillende lichtbronnen en ook hiermee dient er stevig rekening gehouden te worden……

Stickers
Bij een herstelling komt onvermijdelijk het onderwerp stickers aan bod. In het geval van een originele herstelling en het resultaat identiek geacht wordt aan fabriek af geleverde onderdelen, dan gaan ook wij gebruik maken van de originele, door het merk afgeleverde stickers. Deze worden door de dealer in kwestie besteld en aangeleverd en door ons geplaatst tijdens de afwerkingfase van het onderdeel.
Indien u echter kiest om de motor bijvoorbeeld in een andere kleur te laten spuiten, kunnen wij met behulp van een professionele printer/cutter uw machine van een compleet ander stickerpakket voorzien.